Производство на мивки от полимермрамор

Инструменти за производство на мивки от полимер мрамор и кварц

С течение на времето станахме предпочитан партньор на ФАТ при производството на кухненски мивки от полимер мрамор и кварц. Натрупахме опит и създадохме уникална технология. По-долу кадрите показват сложния и продължителен процес за изготвяне на технологична екипировка. Произведени са над 40 модела, 90 прототипа и 200 инструмента. Технологията, която се използва е:

CNC фрезоване на модели – моделна екипировка

по този начин се изработват много точни модели. Това е необходимо, защото след отливане, полимермраморът и кварцът имат специфично линейно свиване. Само от прецизен модел може да се изработи матрица, от която да се получават изделия с точни размери. Допускът на готовите изделия е половин милиметър. Като се сложи фактор на неравномерно и непостоянно свиване, моделът трябва да се изработи с точност до пет стотни на линейните размери.

Sicka Block

е много подходящ материал за изработка на моделна екипировка. Той е създаден специално с ниско специфично линейно удължение и устойчивост на формата при механична обработка. По-простичко казано – не се деформира при фрезоване, струговане, шкуркане и т.н. Много лесно се поддава на полиране, което го прави идеален материал за изработка на матрици с ламинатни технологии.

Изработка на прототипни модели

На практика това са матрици – майки. От тях в последствие се изработват серийно матрици по метод на копирането  с ламинатни материали.

Серийно производство на матрици

За изработка на матрици се използват системи от ламинатни материали на утвърдени производители. Тези нови материали са на база полиестерни и епокси винилестерни смоли с ниска свиваемост и ниска екзотермична реакция. По този начин може да се полагат много слоеве, до 1 см дебелина, на един път.

Композитните мивки от полимер мрамор и кварц

са последен писък на модата в кухненското обзавеждане. Те са изключително красиви. Имат естествено излъчване и се вписват във всякаква архитектура и дизайн. Удобни са, при тях няма шумове от течаща вода по ламарина. Произвеждат се в различни размери и многообразни цветове. Ние се гордеем, че нашите инструменти и услуги са в полза на най-големия производител на кухненски мивки в югоизточна Европа – ФАТ ЕООД.

 

cnc рутер разкрояване
Milling model SickaBlock
Лепене Sicka Block
Процес на производство на мивки от полимер мрамор и кварц
Процес на производство на мивки от полимер мрамор и кварц
Mould ready
Производство на мивки от полимермрамор