Миксер за полимермрамор

Миксер за полимермрамор

Миксер за полимермрамор е създаден по изисквания на производители (виж тук) на изделия от композитни материали (полимермрамор, технически гранит, кварц) за затворен процес, без достъп на хора до вредните химикали и изпарения при работа с реактопласти. Миксерът е предназначен за подготвяне на високо вискозна смес от смоли и инертни материали, след което чрез бутални, двуходови, синхронизирани помпи се смесва основната маса с катализатор. Така цялата маса - смесена, разбъркана и обезвъздушена се пълни в затворени форми. Технологията е особено подходяща при изработка на мивки от полимермрамор и кварц. Предимството на процеса е, че смесването става в затворен съд. Няма миризми и достъп до смоли. Няма контакт на работещите с вредните вещества. Процесът е контрулируем и управляем. Има абсолютна повтаряемост на качеството и на технологичния процес. Цялостната развойна дейност ( R&D ) е извършена от екипа на 3DTS само за една година. Повече за R&D услугите, които предлагаме виж тук.

Данни:

Обем на резорвара: 800 л
Подготвена смес за едно разбъркване:  около 400 кг
Задвижване: Мотор - редуктор SEW Eurodrive или Demag. Мощност на електродвигателя 1,1 до 4 kW с комбниран редуктор - двустъпален и планетарен.
Вакуум система за изчистване на сместа от разтворен въздух с автоматично управление нивото на вакуум.
Бъркалка: Стоманена с обирачи с двойно завихряне.
Отопление: чрез електрически котел 6 kW и водна риза - опционално
Температурен режим на сместа: 20 - 60 градуса
Дебит: 370 куб.см на цикъл на основната помпа. Възможно е и изпълнение по задание.
Капацитет: 10 - 15 л/мин (приблизително 100 кухненски мивки на ден)
Помпа за катализатор: Смесване от 0,5% до 4%, 600 Bar налягане.
Смесителна глава: Неръждаема с дюза с клапан за катализатора, с автоматично поддържане на налягането при впръскване. Клапан за предпазване от свръщане на сместа в системата на втвърдителя.
Смесител: Статичен с възможност за регулиране на дължината според изискванията за смесване или механичен с възможност за управление на оборотите.
Система за оцветяване на сместа - опционално само при механичен смесител
Централизирана система за почистване на машината с разредител - опционално
Система за рецирколация на сместа
Автоматичен нощен режим за предотвратяване на утаяване